LAMA X UPDATE.

SORRY GUYS FOR LAMA X UPDATE BLOG NI. BERTUNGKUS LUMUS SIAPKAN CLIENT ALBUM. BYK WEDDING PIC TERBARU YANG X UPLOAD AG.. SO SAD. NWAY, THIS BLOG WILL GO ON. TQVM

– faridbadarul –

Categories: Uncategorized

Nurul Khairunnisa, the solemnization

December 4, 2010 Leave a comment

Categories: Uncategorized

COMING SOON.. NURUL KHAIRUNISA, THE SOLEMNIZATION.

November 10, 2010 Leave a comment

Categories: wedding

SAFWAN . LIYANA, PUTRAJAYA.

October 16, 2010 2 comments

Untuk makluman, gambar majlis persandingan Safwan dan Nurliyana ini merupakan event terakhir aku cover sebelum ak berlepas ke tanah suci Mekah. Sedikit sejarah.. Safwan atau panggilan manjanya Saiwang adalah roomate aku ketika belajar bersama dahulu kala. Mungkin atas dasar tersebut safwan telah memberi kepercayaan untuk aku cover wedding journal di bermula dari Pre Wed, nikah dan majlis resepsi (total 24 jam). Serba sedikit tentang majlis yang berlangsungnya di Dewan Percint 8, Putrajaya. Pasangan ini benar-benar komited untuk men “setle” kan segala urusan perkahwinan sendiri daripada A-Z. Perkara ini dapat dibuktikan dengan majlis yang dijalankan dengan penuh teratur ditambah pula dengan MC yang begitu “memahami” sehinggakan aku nak tekan shutter pon de tolong kirakan. Nwaya, ak enjoy taking this couple photos walaupon keadaan lampu dalam dewan tuh sedikit kurang.. (dat y saya upgrade camera.. YYEHHOO) And, lepas je habis majlis kira2 dalam pukul 5, kami terus shoot ke Pullman Putrajaya. Mmg kewl.. So, just enjoy the pix.. Thanks n sehingga berjumpa lagi. – Sekian –

LAYAN PRE WED N SOLEMNIZATION

THE RECEPTION

Categories: wedding

SERAHAN YANG BERJAYA!!!!

September 29, 2010 Leave a comment

Actually album couple ni ak da submit 2-3 weeks ago. Saja nk share ngan korang semua.. pix wedding? akan diupload dlm next 2 entry. Hahaha (malas btol ak ni). Disini ad beberapa pix untuk tontonan korang n juga layout2 album. Sila2. Jangan malu sangat.

Categories: Uncategorized

SEDAPNYA….

September 29, 2010 Leave a comment

Sebenarnya entry ni diwujudkan disebabkan oleh kegersangan otak ak menyiapkan album, tambahan pula ak plak bru lepas makan sate perot (rantau panjang, klang made). “Mak2…!! perot babat ke?” tnya ak. Senyap…… (bunyi kipas KDK ak), senyap lagi… (bunyi air titik2 kat dlm baldi). Macam babak dlm citer seram la plak dimana bila ak pndang belakang je akan ad mahkluk melintas laju2 (bila korang baca ni jangan cube toleh ke belakang – serius). Anway, ak anggap je sate tadi adalah babat dan rasanya pula memang sgt enak. Lepas ni pas mandi dan solat, ak nak meratah nasi ambeng (jawa mari) yang ak beli tad. Perghhhhhhhhhh… mmg terbaek. Itu baru makanan dlm lingkungan dua jam tadi.

Kita mula balik awal pagi tadi. Seawal pukul 6.30 bila ak bgun tdo. Seteguk air sejuk tnpa gosok gigi.. Kata orang, ianya baek untuk penghadaman (intonasi seakan iklan colgate). Lepas tuh, mangsa seterusnya….. Teh Tarik!!! minum terbaek di Malaysia seawal pukul 10.00 pagi (time ni kat site). Sesiapa x pernah minum teh tarik jgn kawan ngan mamak lagi la. Tapi….. rasanya manis la pulak. Tak pandai buat air btol la mamak ni.

Kita teruskan dengan juadah seterusnya.. JENG JENG JENG!!!!!!! kambing golek yang dilapah tanpa belas kasihan oleh si abang pemanggan. Ada orang pesan kat ak jangan makan kambing banyak2. Nnt pening kepala + muka merah. Ok!!! ak engat. So, “abang, bagi saya 2 potong” kata ak. 2 potong yang memenuhi 2 pinggan. Hahahaha.. Seterusnya, campur ngan nasi minyak + ayam masak merah + sayur + tembikai + aiskrim + air sirap. BURRRRRRRPPP.. serius kenyang. Thnk 2 JKR Klang pasal membela ak sebaiknya.

Ok. Kita da smpi bhagian kesimpulan.. berapa banyak kalori yang telah ak ambil tuh tak penting. Yang penting adalah bagaimana ak menggembirakan diri sendiri dan orang laen dengan hanya MAKAN!. Berat ak berapa?? spe tanya?….

-sekian –

Categories: live life loud

AMIE.AMIR, THE RECEPTION (to be continue….)

September 28, 2010 Leave a comment

Uwarghhhhh… kruiut,, kruit, bunyi kemalasan akin nk update blog ni,, (come on farid, u can do it)… Hinnshhh, hinshhh2 bunyi nafas kebanggan ak bila da upload 2,3 pix dlm entry kali ini. Anway, straight to the target.. Amie dan Amir ada kawan kepada Qis dan Amar (rujuk previous entry) di mana ak diberi kepercayaan sekali lagi untuk merakamkan hari bersejarah bagi mereka. Dalam hari kenangan pada diorang ini juga menjadi hari kenangan kepada ak apabila nyaris2 ak dibaham lembu yang sebesar 5 peluk (ak agak je) orang dewasa. Siapa kata lembu tak makan orang? siapa?.. ha. Terpulanglah kepada korang semua nak percaya atau tak. Bagi ak, segalanya masih segar dlm ingatan. hahah.. And kepada pasangan Amir n Amie, ak ucapkan very thank you dan juga semoga senyum selalu. – Sekian –

Categories: wedding